2015-12-28

Brangi dovana brangiam žmogui

Su praėjusiomis Šv. Kalėdomis!!! Sveiki žiemos sulaukę!
Vakar vakare neiškenčiau neišlėkusi į tamsą ir neužfiksavusi žiemos, po Kalėdų netikėtai ištrūkusios iš, rodės, amžino rudens gniaužtų ir minkštu patalu nugulusios ant dar nespėjusios sušalti žemės. O jau eglučių gražumas -
Simboliška, ar ne? Kalėdos tęsiasi :)
Ką gi, ta pačia intencija aš vėl apie dovanas :) Noriu parodyti kone paskutinį didelį šių metų darbą - daigstytą antklodę, tačiau ne skiautinių. Pagrindas - brangūs brangaus žmogaus rankdarbiai -
Turbūt, jau supratot, iš ko pasiūta lovatiesė? Taip, tai servetėlės, staltiesėlės, užuolaidos, pagalvėlių užvalkalai, kažkada seniai išsiuvinėti vienos auksarankės :) Istorija jautri ir asmeniška, nedrįstu jos viešint savo tinklapyje, esu labai dėkinga už tai, kad man buvo patikėta prikelti visą tą grožį antram gyvenimui :)
Dar viena detalė, kuri neleido net abejoti "projekto" sėkme, yra tai, kad pati turėjau mintį perkratyti savo turimą kraitį ir bandyti pasisiūti kažką panašaus :) Smagu aptikti bendraminčių :)
Čia nuotraukos darytos dar prieš išsiuntimą -
Fragmentai -
Kita pusė (paskutiniame koliaže dvi viršutinės nuotraukos) visiškai balta (užteko dviejų didokų užuolaidų, kurių siuvinėti galai suėjo į dėlionės šonus), tik iš kraštų panaudojau po keliolika centimetrų lino atraižų iš kitos užuolaidos.
O štai čia - jau pas šeimininkę (ačiū Indrei už nuotraukas!) -
Lovatiesės išmatavimai kiek didesni, nei 220x200 cm, kaip tik dvigulei 200x160 cm lovai.
Viršutinis sluoksnis visas iš siuvinėtų rankdarbių. Kai kurios servetėlės buvo apsiūtos siauriais nėrinukais, kitas, kur kirpau kraštus ar naudojau iš užvalkaliukų, apsiuvau pati, pritaikiusi panašias šiuolaikiškas "karbatkėles". Platų medvilninį nėrinį radau pas save ir įsiuvau galvūgalio zonoje. Manau, jis čia tiko :)
Pati siuvimo technika kiek kitokia, negu skiautinio siuvimas. Tačiau apie tai - kitą kartą. Vidurinis sluoksnis - sinteponas. Daigstyta rankomis.Dabar jau žinau, kad norėsiu pakartoti. Ir dėl to, kad patiko dirbti, ir kad pateisinau lūkesčius, ir  svarbiausia, kad palikimas neguli kažkur stalčiuose, o turi paskirtį :)
Su artėjančiais, mielieji! Tegul jie būna geresni už visus praėjusius! Ačiū, kad lankotės ir rašote, tikiuosi Jūsų dėmesio ir kitais metais :)

Nuoširdžiai,
Diana


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą