2014-06-20

Mažos mašinėlės man labai patinka... (2)

Tęsiu mašinėlių pristatymą :)
Kiekvieną kartą prisėdusi parašyti pagalvoju, ar kas nors skaito tuos pranešimus, ar tik peržiūri nuotraukas ir spaudžia rūpimų daiktelių, nurodytų skyriuose, peržiūrą... Toks dabar metas - laiko stoka, informacijos perteklius, lekiam, skubam, nėr kada sustoti. Rašantieji, matyt, daugiau tą daro dėl savęs :) Užtat stengiuosi per daug neapkrauti savo tinklapio lankytojų bereikalingais išvedžiojimais, tiesiog bandau paaiškinti, kam skirtas vienas ar kitas daiktelis, iš ko jis padarytas, kaip aš pati matau kontekstą, kuriame jis turėtų "prigyti" :)
Šį pranešimą geriau paskaityti iki galo, kitaip bus sunku suprasti mašinėlės paskirtį. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog tai - minkštas tekstilinis žaislų dėklas, bet įsitikinsite, kad ne tik.
Ilgis 56, aukštis 35, plotis 16 cm. Kaip matot, mašinėlė ne maža. Tačiau, kad sutalpint visas reikalingas užduotis, mažutės pasiūt neišeitų :) Dabar apie užduotis.
Imam vieną mašinėlės šoną, kuriame reikia atsegti (ir užsegti) užtrauktuką -
Po "durelėmis" slepiasi geometrinės figūros, prilipintos lipnia juostele. Jas nuėmus, mažyliui reikia surasti, kur atgal prilipinti, ir pagal spalvą, ir pagal formą. Tokiu būdu supažindiname su trikampiu, keturkampiu, apskritimu, kvadratu.
Kitas šonas -
Sudėtingesnis. Atvarstyti (ir užvarstyti), atsegti sagtelę. Randame dvi užduotėles: kairėje - spalvotuose kvadratuose kiek ir kokių spalvų sagučių, dešinėje - aukščiau, žemiau, didesnis, mažesnis balionėliai. Balionėlių aukštį galima reguliuoti patraukus už virvelės.
Mašinėlės priekis (su "lempomis") -
Atsegus "kapoto" sagutę, rasime gyvatėlę - zigzagu įvertą šniūrelį. Užduotis - išverti ir įverti.
Mašinėlės galas -
Mažylio supažindinimas su skaičiukais nuo 1 iki 4, atplėšus lipnia juostele prilipintą dangtelį, rasime "skaičiuotuvus" - 4 skirtingų spalvų karoliukais pamokysime sudėti ir atimti.
Viršus -
Atidarius mašinėlės viršų, susidėsime žaislus. Nemažai turėtų tilpti :) Rankenėlės patogiai leis nusinešti ir padėti ten, kur vieta mašinėlei praleisti naktį. Sagos-žvaigždutės segiojimas, skirtingų spalvų užtrauktukų atidarymas ir uždarymas vėlgi lavins vaiko įgūdžius.
Kaip matot, augančio vaikiuko įgūdžių lavinimui tinka visokios priemonės. Viena iš jų galima ir tokia :) Bet kokiu atveju, tai tik pagalbinis įrankis tėveliams, visa kita - fantazija, išmonė ir didelis noras visada rasti laiko :)
Daugiau: Namelis nykštukui, Namelis nykštukui (2), Truputis saulės šilumos :), Kas tiek pripėdavo?

Sėkmės ir ačiū, kad lankotės!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą